Saturday, July 19, 2014

Vespa audio super 150

vespa audio: http://youtu.be/ntBcykYaImY

Vespa audio / sound system / alat bunyi2an

Sambil menunggang,berlagu dalam hati,menari di jemari kaki....hehe...

Buat lame dah benda ni,mula2 dulu buat kat vespa super...jenuh la jugak nak buat charging system dan letak bateri....hasil kejerihan dan kepayahan....dugaan dan rintangan kutempuh jua.....puihhh...!

Kalo korang perasan,soundsystem vespa dah lame orang2 lame buat dah...zaman kaset lagi....(sebelum orang muda kiter buat kat skuter jepun)

Berkenaan ss yang aku buat nih..
Hardware yg diperlukan adalah seperti berikut:-

(yg dah ader bateri)
-audio Amplifier kecik.
Kalo boleh yg mudah nak letak kat glovebox.aku gune jenama LA sound(cari kat kedai acc kereta BROTHER'S)

-Audio cable.
Nama cable aku tak ingat,tp kalau boleh pastikan ader kepala 3.5mm jack untuk cucuk kat mp3 player@hanphone...(cari kat kedai elektronik)

-12volt mp3 player(optional)
Yang ni kalo ader lg bagus,jimat bateri handphone....kalo xde pakai je la hanphone...(beli kat ebay rm30-70 je)

-Speakers
Bab ni terpulang jenis ape,lg mahal lg bagus...speaker jenis kertas amat tidak digalakkan.cari yg material plastik supaya tak mudah rosak kene air...(biasenye bleh tahan 3-4 tahun,tp aku punye dah 5 tahun)

-Wayar@wire.
Lagi banyak warna lg bagus..senang nak detect dan kenal wayar...untuk speaker cari yg cun sket.

-Suis on/off.
Mesti ader...pasang kat tempat yang mudah dicapai...sebabnye korang pikir la sendiri...

-Wire tape
Untuk balut sambungan wayar.

-Socket clip male dan female.
Untuk sambungan yang lebih kemas.

Cara pemasangan susah sket nak citer...kalo ader masa aku update..
Kalo dah tak sabar sangat boleh call atau whatsapp aku kat +60175749162

Ilmu ni percuma je...tak kene bayar pun...tp kalo nak donate boleh jugak....

Sunday, July 13, 2014

VESPA WIRING FROM AC TO DC

pening jugak nak pikirkan camane nak convert dari signal ac ke dc.....
otak dah berkarat....(nasib baik belum beruban)...

apekejadahnye nak tukar signal ac ke dc? dah elok2 menyala karang langsung xnyala...padan muka aku...
signal dc jauh lebih terang...sebab direct guna power bateri...lgpun arusnye lebih stabil(kecuali bateri kong.....

ape beza AC dengan DC nih?
aku malas nak taip....korang cari sendiri....zaman multimedia kotttt....
mengikut pada pemerhatian aku LML stardeluxe ni walaupun dah ader charging system dan bateri tp masih ader kekurangannye....hasil kuasa keluaran rectifier/regulator@pengecas adalah AC dan DC yg bercampur aduk...maksudnye sistem pengecas skuter ni tidak sepenuhnya DC(tak bagus camni)....
walaupun begitu aku masih jugak teruskan jugak projek ni...sebab aku dah pakai sound system kat skuter ni hampir 4 tahun tanpa sebarang masalah pada bateri dan wiring....
target aku nak tukar charging system,nak pakai rectifier yg lebih sesuai....


untuk pengetahuan strator dan magnet LML ni mengeluarkan kuasa sehingga 96watts...tinggi dah tu,sedangkan original PX mengeluarkan kuasa 80watts je...
 mak aih....besarnye tangannn.....hehehe...kat atas ni (kotak warna biru)ialah flasher unit@unit pengelip@flasher relay.....yg ni original LML punye...pastikan buang dalam tong sampah sebab yg ni ac....
pegi kedai sparepart tukar pakai modenas jaguh punye(DC)...gambar lupe nak ambik...
wiring kene ubah sket sbb punca kuasa kene ubah dari strator coil ke bateri....
 dalam pada tu...sempat gak ubah wiring untuk lampu brek pakai LED(light emmitting Diod)@diod pemancar cahaya.....hambik kau....
 kalo pakai AC xbleh nak pakai LED sbb arus xstabil...boleh menyala tp cepat terbakor......
ni lah hasilnye....gambar signal lupe nak ambik...kelebihan lampu signal DC ialah...
bleh menyelamatkan keadaan kalo enjin ader masalah xbleh hidup kat tepi jalan malam pulak tu,signal masih boleh digunakan...


satu lagi bestnye DC ni...bleh tambah aksesori @ gadjet elektronik..cth:sound system...macam kat motor aku...
bleh tambah cigarate lighter socket untuk charge handphone,gps,mp3 dsbg.......

kat sini tak tunjuk camane aku buat wiring sebab aku belum betul2 yakin teknik aku betul ke tak.....

kalo nak kongsi ilmu add kat FB : https://www.facebook.com/darkside4992

bleh chat ngan aku.....

Thursday, July 3, 2014

nampak macam cat murah jerrr.....memang cat murah pun....




design yg diciplak dari akal pemikiran sendiri.....
banyak org tanye,"camane ko buat ni,pakai sticker ke?"

buat sendiri la brader....pakai cat aerosol....

cat aerosol tu haiwan jenis ape?

aerosol tu cat tin ler....jenis sembur terus...

"camane ko buat kotak2 ni?"

hmmmmmmm...........

SIP road.....bunyi lembut tp power!

dah macam perkara yg sangat typical bg pengguna vespa malaysia meng'upgrade' mesin @ enjin jentera vespa.....
perkara yg sgt biasa aku tgk ialah ekzos....
pergi la mane2 event vespa mesti xpernah sunyi dgn bunyi2 ekzos yg menggegar gegendang telinga...

ape yg aku perasan dalam 20 biji vespa bleh jumpe sebiji je ekzos xbrape bunyi.....
pelbagai jenis ekzos dari pelbagai jenama seperti proma,malossi,pinasco,SIP,sterling,RHC (rasenye kat azmi scooters je ader jual ni )scootRS,pitone(ader org ckp ekzos malossi lama...ntah ler?),sito plus,sito racing,ape lagi.....? mcm2 jenis...(korang sebut la sendiri)...

dari pemerhatian mata aku yg tak berapa rabun kebanyakan rider2 vespa malaysia sgt berminat dengan straight pipe....
straight pipe ni gelaran bg ekzos yg dibuang peredam bunyi(silencer) dan digantikan dgn besi lurus dan menghasilkan bunyi yg sgt ummmmphh....!
dan tidak dinafikan kuasa bg enjin vespa bertambah......(rujuk kat org yg pakai ekzos ni....)
ader sahabat2 aku cakap "pakai ekzos jenis paip ni senang nak 'setting'".
mungkin ader kebenarannye...

sungguh pun begitu...aku sebagai pengguna vespa tegar agak kurang berminat dgn hasil bunyi2an indah dari ekzos2 jenis straight pipe ni....(semenjak dah berkeluarga ni kot?!)
aku jugak tak membantah orang yang pakai apatah lagi menyokong.....tp entah la...kurang berminat je kot..?

bersabit dengan perkara tu aku cuba mencari penyelesaian...aku nakkan enjin yg berkuasa(sebab biasa ader pembonceng) bagi memudahkan melalui keadaan jalan berbukit bukau tapi ekzos bunyi senyap......
setelah mencari,akhirnya ditemukan dengan sejenis ekzos yg mengeluarkan bunyi seakan2 standart@stock tp bersesuaian dengan enjin yg telah di upgrade......

maka dipertemukan dengan ekzos SIP road......
ekzos ini dikeluarkan dan dipasarkan oleh sebuah syarikat pengeluar barangan skuter yg tidak asing bagi pengguna2 skuter seluruh dunia....SIP scootershop.....

ape yg menarik tentang ekzos ini ialah,rekabentuk ekzos seakan2 ekzos vespa p series yg standart@stock@keluar kilang......
tidak dinafikan penggunaan bahan dan hasil kerja sangat berkualiti...
pemasangan pada enjin adalah sangat mudah dan tidak perlu pengubahsuaian...
manifold amat besar jika dibandingkan dengan ekzos standart....
bunyi agak kuat berbanding ekzos standart(bergantung jugak pada silinder kit(block) yang digunakan...


ekzos ni aku sesuaikan dgn blok silinder malossi166 5 port.....
hasilnya...daya kilas(torqe) menjadi lebih tinggi...
kuasa mendaki tidak perlu lagi dipersoalkan...
malah top speed seakan2 tidak berkesudahan....

antara kelemahan yang aku perasan....ekzos ni takde ape2 label dari pengeluar....
harga agak tinggi (mungkin nak bayar perahan otak engineer kot...)
kurang sesuai untuk blok silinder standart@stock.....(dah memang dibuat untuk 'tuned engine')
ekzos ni jugak terdapat 3 variasi, untuk vespa 150cc,200cc dan vespa t5(clip manifold lain sket)

so....sesiapa yg menggemarkan atau mengidamkan vespa yg berkuasa tp bunyi perlahan boleh la try risik2 kat seller2 ekzos ni kat malaysia atau order terus kat


selamat mencuba....!


Sunday, November 4, 2012

pergghhhhh....lame giler xupdate....
baru2 ni kitorang telah dijemput oleh satu production berlakon dalam sebuah siri tv pasal makan2 kat area ipoh....Skuad Pasar Malam....Dgr2 citer bulan 1 taun depan keluar la kat tv....hehehehhe...
 ni antara skuter2 klasik yg terlibat dalam pembikinan
rezeki aku ader 2 biji vespa...dua2 masuk tv...hehehe...
pembikinan berlangsung 2 hari di sekitar ipoh...kisah nye dua orang sahabat ni...DJ NAS-t dengan CHEF Sufiz meronda pasar2 atau bazar2 tempat2 makan setiap bandar...sambil diorang makan CHEF Sufiz akan rase makanan2 yg special kat negeri tu pastu cube masak dengan cara dier pulak...diorang akan meronda menaiki vw combi (tp dah terbako baru2 nih)

Friday, September 24, 2010

perubahan



perubahan itu perlu...
aku dah tukar warna vespa super aku ke warna pink flourescent..
susah gak nak cari colour nih...
kebanyakan kedai cakap colour ni tak laku,sebab tu dorang tak jual colour ni.
nasib baik ada satu kedai ni jual..tu pun tinggal 4 tin je....aku borong 4 tin tu...

untuk jadikan colour ni nampak terang(seperti yang sepatutnya)undercoat diperlukan...
3 tin cat silver,
3 tin cat putih..